Deuren afhangen is vakwerk

Klemmen uw deuren, zijn de scharnieren van uw binnen- en/of buitendeuren niet meer betrouwbaar of hangen uw deuren scheef? Dan kan het zo zijn dat uw kozijn verzakt is en uw deuren opnieuw moeten worden afgesteld oftewel afgehangen. Of bent u op zoek naar nieuwe deuren in uw bestaande of voor uw nieuwe woning? Het afhangen van deuren vergt nauwkeurigheid. Hoewel u met het nodige geduld en gereedschap zelf een deur opnieuw kunt afhangen, is het aan te raden om een vakman of specialist in te schakelen. MDoors kan u voor elke deur voorzien van de juiste oplossing.

Binnendeuren Afhangen

Bij het afhangen van een deur wordt ervoor gezorgd dat de deur precies in het kozijn past waarbij de onderkant van de deur naadloos aansluit bij uw vloer en de bovenkant bij het plafond. Bij het (opnieuw) afhangen van uw deuren zorgen wij ervoor dat de deuren weer jaren meekunnen. Elke deur dient dus perfect op maat te zijn en feilloos in zijn scharnieren te hangen. Van het inmeten en het op maat maken van de deur, tot het uiteindelijke afhangen. MDoors regelt het voor u. Ook voor nieuw of vervangend deurbeslag kunnen wij u van dienst zijn.

Waar op te letten?

Maar waar dient u op te letten bij het selecteren of afhangen van een binnendeur?

  • Wij controleren of u een opdekdeur of een stompe deur nodig heeft. Dit hangt af van de manier waarop uw deur in het kozijn valt. Een opdekdeur valt slechts gedeeltelijk in het kozijn en is een traditionelere versie van een binnendeur. Een stompe deur is moderner. Dit type deur valt volledig in het kozijn.
  • De draairichting moet worden bepaald. U dient hiervoor aan de kant van de deur te gaan staan waar de deur bij het openen ervan in uw richting opent. Hangen de scharnieren links, dan is het een linksdraaiende deur en andersom.
  • Wij bepalen de maat van uw binnendeur. Indien u dit zelf wilt doen: Bij opdekdeuren meet u de breedte van de deur zonder de opdekrand (de rand die buiten het kozijn valt) en de hoogte van de deur, inclusief de opdekrand. Voor stompe deuren geldt dat de exacte maten van het huidige kozijn gebruikt kunnen worden waarbij wij rekening houden met een bepaalde speling qua afmeting. Als de afmeting van uw nieuw gewenste deuren afwijkt van de standaard maten, komen wij graag de juiste maten bij u opnemen om de deur perfect op maat bij u te kunnen leveren.
invisidoor binnendeur

Houd er rekening mee dat naast de voorgaande deur, ook de scharnieren van deze deur hun beste tijd hebben gehad. Indien er slijtage is opgetreden, wordt het des te lastiger de deur weer correct en passend in het kozijn af te hangen. Daarom plaatst MDoors bij elke nieuwe deur ook nieuwe scharnieren.

Interesse in de mogelijkheden voor het afhangen van uw binnendeuren? Neem contact met ons op, wij vertellen u hier graag meer over en vinden altijd een passende oplossing het plaatsen en afhangen van binnendeuren in uw woning.

Buitendeuren Afhangen

Wat voor binnendeuren geldt, geldt uiteraard ook voor buitendeuren. Ook buitendeuren dienen perfect op maat te zijn en feilloos in de scharnieren te hangen. Bij buitendeuren komt er echter nog bij kijken dat deze bepalend zijn voor het aanzicht van de woning en voor de nodige veiligheid van uw woning moeten zorgen. MDoors levert en monteert dan ook buitendeuren die voldoen aan de PKVW norm (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

De mogelijkheden betreft buitendeuren zijn oneindig. Van geïsoleerde deuren tot hardhouten buitendeuren en van traditionele buitendeuren tot buitendeuren in modern design… Wij leveren en monteren deuren in alle soorten en maten, ook mogelijk inclusief kozijnmontage.

buitendeur plaatsen

Inbraakpreventie

Om terug te komen op de veiligheid van uw woning; MDoors is tevens zeer deskundig in inbraakpreventie met betrekking tot uw buitendeuren en ramen. De inbraakmethode “kerntrekken” is de laatste jaren een populaire manier van inbreken. Bij kerntrekken schroeft een inbreker een schroef in de cilinder en trekt deze er met veel kracht uit. Hierdoor krijgt hij eenvoudig toegang tot het slot. Deze inbraakmethode wordt vrijwel geluidloos toegepast en een inbreker kan binnen 20 seconden uw huis betreden. U kunt uw huis hier tegen beveiligen door anti kerntrekbeslag te plaatsen. Met anti kerntrekbeslag SKG*** is uw cilinder volledig door metaal omsloten en goed beschermd tegen kerntrekken, en dus het uitboren of uittrekken van uw cilinder. Ook (elektrische) meerpuntssluitingen zorgen voor een goede beveiliging van uw woning. Lees hierover meer onder Scharnieren en sloten.

MDoors werkt met SKG producten. Het keurmerk SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. De producten van SKG zijn van hoge kwaliteit en worden onder anderen getest op inbraakwerendheid, sterkte en stijfheid, waardoor u verzekerd bent van een betrouwbaar product.

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de veiligheid van uw woning begint en eindigt met goed en betrouwbaar hang- en sluitwerk.

Interesse in de mogelijkheden voor het afhangen van uw buitendeuren of veilige sloten? Neem contact met ons op, wij vertellen u hier graag meer over en vinden altijd een passende oplossing het plaatsen en afhangen van buitendeuren voor uw woning.

Interesse naar een offerte op maat of heeft u een vraag? Wij streven naar snelle, persoonlijke communicatie.

MDOORS gebruikt cookies voor de beste weergave van deze website.